Vatten är viktigt

Ute är det kallt och vintern står runt knuten och väntar. Personalen sliter just nu med att gräva ner vatten och koppla in vattenkoppar med värme i till de hagar som ännu inte har.
För sex år sedan när vi köpte gården så ägnade vi flera timmar varje dag åt att bara gå runt och hacka hål på all is som bildades i djurens vattenkar. Det var ett hårt och hopplöst arbete. Efter en dryg timme var det is på vattnet igen under vintermånaderna och djur behöver precis som vi tillgång till färskt vatten när de känner törst.
Sedan är det några djur som inte alls gillar vatten som är för kallt. De dricker då mindre vintertid vilket inte alls är bra när de äter. Hästar framförallt är väldigt känsliga.

Vi arbetar varje år med att effektivisera vårt arbete på gården och vi måste hela tiden sträva åt att underlätta för personal och göra det så bra som möjligt för djuren.
Nu får alla djur tempererat vatten och vi slipper hacka is.
Vatten är viktigt!

Fler inlägg

TILL SALU

Vi försöker ofta hjälpa till med att omplacera eller sälja djur som av någon anledning akut måste flytta från sina ägare. Ibland behöver även

Läs mer »

En kall dag

Jag sitter i värmen på kontoret och tittar ut. Det ser kallt ut hinner jag tänka medans jag sveper in mig i en varm

Läs mer »

Vit påfågel

Under december och januari är stallet ofta fullt med djur. Tackorna står inne med sina baggar så att vi kan få våra efterlängtade lammungar

Läs mer »