Sommaren 2020

Ja vad ska man säga om våren och sommaren 2020. Våren då Corona kom och tog över världen och chockade oss alla. Corona som nästan tog ekonomisk död på parken och vårt liv här med djuren. Utan er privatpersoner och företag som stöttat oss hade vi inte klarat krisen och för det är vi evigt tacksamma.
Vi hade en fantastiskt fin sommar förra året med nästan 19.000 besökare så hösten 2019 tog min man beslut om att efter ca 23 års tjänst inom Polisen avsluta sitt jobb inne i Visby och satsa helhjärtat på hemmaplan. Som familj tyckte vi att det kändes extra roligt att tillsammans få bygga upp vårt liv kring djuren, som sen även blev ert liv med djuren. Men det är klart att smällen blev desto hårdare när något som Corona hände.
Vi bestämde oss tidigt för att det viktigaste av allt skulle vara att kunna behålla alla djur som vi skapat en fristad för här bland gotländska enar och tallar. Nu har vi jobbat helt utan lön sen i februari och det är klart kännbart. Men tillsammans med er klarade vi den akuta fasen.
Nu rullar veckorna på och besökarna strömmar in, vi har satt siktet inställt på sommaren 2021. Denna sommar blir annorlunda, hur vi än gör. Vi kan tex inte ha full personalstyrka i Fiket, på grund av smittorisker och behovet av att hålla avstånd även bland personal. Som ägare för parken så gör man allt för att ni besökare ska trivas och för varje aktivitet vi måste ställa in, för varje ponnyridning man önskar att man kunde ha haft så känns det jobbigare och jobbigare. Vi kunde inte bygga våra planerade toaletter utan vi fick hyra in toaletter i år.
Man hade önskat att man hade kunnat ha full bemanning och full meny i Fiket men det går inte heller ett år som detta. Det gör att väntetiderna på lunch blir något försenade. Men alla är så otroligt förstående och det tackar vi för.

Många är rädda och vill prata om Corona läget. Men lika många är trötta på all media bevakning som finns. Man längtar efter en normal vardag igen. Längtan är så stor efter det vi är vana vid. På vissa håll i världen blossar Corona utbrotten upp igen och ingen vet vad vi har att vänta framöver. Det enda vi kan göra nu är att hålla avstånd och lyssna på den svenska expertis vi har.
Vi har anpassat vår verksamhet så gott vi kan för att säkerställa att ni besökare kan känna er trygga här. Vi har handsprit utställda överallt i och kring Fiket samt vid toaletter. Vi ber er använda den och även vara noggranna med att tvätta händer.

Även vädret verkar lite upp och ner just nu. Det är regn, blåst och sol om vartannat.
Men nu blickar vi framåt och ser fram emot en fin sommar med mycket besökare. Vi vill ha sådär lagom varmt, så att man orkar gosa med djuren och gå runt i parken, besöka Trollskogen utan att riskera att man ska bli genomblöt av regn.

Fler inlägg

Kastrera en kamel

Solen skiner och himlen är blå. Snön lyser med sin frånvaro. Vi gillar det. Men troligtvis får vi vinter när vi vill att våren

Läs mer »

Nytt år och massor av ny energi. Nu laddar vi för ett fantastiskt 2022! Vi har planterat mängder av tulpanlökar som förhoppningsvis blommar i

Läs mer »

Sommaren 2020

Ja vad ska man säga om våren och sommaren 2020. Våren då Corona kom och tog över världen och chockade oss alla. Corona som

Läs mer »

Sommar

Sommarlov och högsäsong innebär väldigt många besökare här på Gotland och vi är otroligt tacksamma över att så många kommer hem till just oss

Läs mer »