SHETLANDSPONNY

SHETLANDSPONNY
Shetlandsponny

Inlagd den 19 mars, 2018 av

Address:
not specified
Zip / City:
not specified
State:
not specified
Bedrooms:
not specified
Bathrooms:
not specified
Square Feet:
not specified

Beskrivning

Gotlands Djurpark

Shetlandsponnyn är en av världens minsta hästraser och kommer ursprungligen från Shetlandsöarna utanför Skottland. Förutom några enstaka exemplar började de importeras till Sverige först under slutet av 40-talet. I förhållande till sin storlek är shetlandsponnyn ett av världens starkaste hästdjur. De kan dra upp till 1500 kilo.

Shetlandsponnyn kan bli rätt gammal och de kan vara fertila och produktiva upp till 25 års ålder. I Sverige finns ca 20.000 vilket gör shetlandsponnyn till den största ponnyrasen i Sverige.
Den populära shetlandsponnyn är känd för sin utstrålning, styrka, uthållighet och robusthet. Shetlandsponnyn är idag en populär ridponny åt barn och är även en duktig och stark körponny.
Alla färger är tillåtna utom tigrerad. Den absolut vanligaste färgen är svart, fux och brun. Dräktighetstid: 11 månader

De som har en mankhöjd på max 86 cm kallas minishetlandsponny och ser ut som en vanlig shetlandsponny (vilket den också är) i exteriören men är mycket mindre. Varianten har tillkommit genom att man avlat på de minsta exemplaren av shetlandsponnyer.
Här på Gotlands Djurpark har vi flera minishettisar samt korsningar mellan Amerikansk miniatyr och vanlig shetlandsponny.