En spännande dag…

Igår var det en spännande dag i parken då vi hade fyra emu på fel sida om stängslet. Jag fick ringa vår veterinär och lite skämtsamt förklara att vi hade 4 problem vi behövde hjälp med och att de var ganska stora. Man ska även komma ihåg att emu är otroligt snabba och de går inte att locka med mat. Med stort tålamod, massa kärlek och van personal lyckades vi valla Sura Sivan tillbaka till sitt hägn. De andra tre fick åka hästtransport.
När en emu sträcker på sig blir den ca 2 meter och den sparkar framåt. Sedan är det ofta dagsformen som avgör vilket humör man ska mötas av i hägnet. Ulv känner sig trygg med mig och det märks för han sjunker nästan ihop och vill vara nära. Jag får gärna klappa honom på halsen och då blundar han och njuter.
Man håller inte i en emu som man gör med tex en häst utan man vallar de sakta framför sig. De springer upp till 60 km/h så man behöver inte ens tänka tanken att man ska kunna springa ikapp de. Utan man är så lugn som möjligt. Lugn personal ger lugna djur.

När vi ändå hade fångat alla våra emu passade vi även på att ta några fjädrar på ungarna så att vi kan skicka in ett dna-test för att kunna fastställa kön på de. När vi gick igenom hägnet så såg vi även att Sivan har börjat lägga ägg. De stora gröna och otroligt vackra äggen.

Fler inlägg

Nytt år och massor av ny energi. Nu laddar vi för ett fantastiskt 2022! Vi har planterat mängder av tulpanlökar som förhoppningsvis blommar i

Läs mer »

TILL SALU

Vi försöker ofta hjälpa till med att omplacera eller sälja djur som av någon anledning akut måste flytta från sina ägare. Ibland behöver även

Läs mer »

Nytt år

Underbara Ulv och Sura Sivan – nu har de lagt en hel hög med stora vackra emuägg. Det är lite tidigt än och äggen

Läs mer »

En kall dag

Jag sitter i värmen på kontoret och tittar ut. Det ser kallt ut hinner jag tänka medans jag sveper in mig i en varm

Läs mer »