En spännande dag…

Igår var det en spännande dag i parken då vi hade fyra emu på fel sida om stängslet. Jag fick ringa vår veterinär och lite skämtsamt förklara att vi hade 4 problem vi behövde hjälp med och att de var ganska stora. Man ska även komma ihåg att emu är otroligt snabba och de går inte att locka med mat. Med stort tålamod, massa kärlek och van personal lyckades vi valla Sura Sivan tillbaka till sitt hägn. De andra tre fick åka hästtransport.
När en emu sträcker på sig blir den ca 2 meter och den sparkar framåt. Sedan är det ofta dagsformen som avgör vilket humör man ska mötas av i hägnet. Ulv känner sig trygg med mig och det märks för han sjunker nästan ihop och vill vara nära. Jag får gärna klappa honom på halsen och då blundar han och njuter.
Man håller inte i en emu som man gör med tex en häst utan man vallar de sakta framför sig. De springer upp till 60 km/h så man behöver inte ens tänka tanken att man ska kunna springa ikapp de. Utan man är så lugn som möjligt. Lugn personal ger lugna djur.

När vi ändå hade fångat alla våra emu passade vi även på att ta några fjädrar på ungarna så att vi kan skicka in ett dna-test för att kunna fastställa kön på de. När vi gick igenom hägnet så såg vi även att Sivan har börjat lägga ägg. De stora gröna och otroligt vackra äggen.

Fler inlägg

Sommaren 2020

Ja vad ska man säga om våren och sommaren 2020. Våren då Corona kom och tog över världen och chockade oss alla. Corona som

Läs mer »

Nytt år

Underbara Ulv och Sura Sivan – nu har de lagt en hel hög med stora vackra emuägg. Det är lite tidigt än och äggen

Läs mer »

Kastrera en kamel

Solen skiner och himlen är blå. Snön lyser med sin frånvaro. Vi gillar det. Men troligtvis får vi vinter när vi vill att våren

Läs mer »